Bijuteriile și 5 mituri pe care nu le știai despre ele
Bijuteriile sunt pe cât de frumoase, pe atât de controversate. De-a lungul timpului au cunoscut nu doar modele care le-au făcut celebre, ci și o serie de semnificații, mai mult sau mai puțin adevărate. Fie că vorbim de bijuterii din aur, argint sau din alte metale prețioase, cu sau fără pietre prețioase, există câteva mituri care le-au marcat istoria. Curioși să știți care sunt cele 5 mituri despre bijuterii? Vă spunem degrabă!
Tipuri de aur: galben, alb și roz
Bijuteriile din aur sunt și vor rămâne un tipar în colecția fiecărei femei. Auzim tot mai des despre aurul galben, roz sau alb că ar fi tipuri diferite ale acestui metal prețios. În realitate, aurul are o singură culoare: galben. Variațiile de culoare care apar se datorează combinării aurului galben cu alte metale precum argint sau platină.
Opalul aduce ghinion?
Nici pe departe. Faptul că opalul poartă ghinion este doar o superstiție care a luat naștere în epoca victoriană. Când exploatarea sa de către britanici a luat amploare, francezii au decis că este momentul să lanseze acest mit pentru a-i minimiza valoarea. Poartă în continuare cu mândrie bijuteriile cu opal! Iar dacă încă nu le-ai descoperit frumusețea, te invităm să arunci o privire aici.
Diamantele sunt cele mai rare pietre prețioase
Este adevărat că diamantele se găsesc în locuri greu accesibile. De aceea, sunt atât de greu de extras și considerate a fi cele mai rare pietre. Prețul lor este pe măsură și se spune că aduc bunăstare în familie dacă alegi o verigheta cu diamante. Dar vei rămâne surprinsă când vei afla că, de fapt, painite este piatra cel mai greu de procurat.
Tot despre diamante ai auzit, cu siguranță, că sunt indestructibile, că nu pot fi zgâriate sau sparte. Ei bine, nu e chiar așa. Deși procesul de modelare a lor este unul dificil, să îl spargi cu un ciocan ar fi mai ușor decât ai putea crede.
Perlele și miturile lor
Sublime prin înfățișarea lor cu un luciu de sidef greu de uitat, bijuteriile cu perle sunt poate printre cele mai râvnite. În ciuda acestui fapt, se crede că, purtate în ziua nunții aduc ghinion. Desigur, acesta este doar un mit. Fiecare mireasă are dreptul să poarte orice o face fericită în ziua cea mare. De asemenea, perlele nu provin doar de la stridii. Spre exemplu, perla de abalone, albastră sau violet, provine de la o specia de moluște numită Haliotis Iris.
Citește și Cum să porți bijuterii din aur cu perle?
Safirele sunt doar albastre
Cum te așteptai, aceasta este doar o supoziție. Safirele se găsesc într-o gamă largă de culori, de la albastru la galben, portocaliu, roz sau verde. Deși rubinul este supranumit safirul roșu, cercetorii nu sunt încă hotărâți unde se delimitează gama safirelor roz de cele roșii.
Articole similare:
Idei cadouri aniversare cuplu
Îndrăgostiții încearcă întotdeauna să profite de diferite ocazii pentru a-și face partenerul de viață să se simtă special și pentru a condimenta relația. Cu atât mai mult când vine vorba despre aniversările de cuplu, ei se...
Reguli de accesorizare pentru ținute business-casual
Ținuta business-casual pentru femei nu se demodează niciodată. Ba mai mult, cu fiecare nou trend, capătă și mai mult stil, dacă știi să îi adaugi bijuteriile potrivite când o asortezi. Altfel spus, accesoriile conferă personalitate și accente...
Trenduri de accesorizare în 2021: cu ce să îți completezi colecția de bijuterii
2021 este despre forme îndrăznețe, strălucire, culoare și îndrăzneală. Este anul în care bijuteriile statement își intră pe de-a-ntregul în drepturi și, așa cum hainele au un impact asupra modului în care te simți de-a...
Aur alb sau galben - care este mai prețios?
Bijuteriile vor rămâne întotdeauna un dar de suflet, pe care îl oferim persoanelor care joacă un rol important în viața noastră, dar care, mai ales, ocupă un loc cu totul și cu totul special în inima noastră. Aurul rămâne unul...